02/ 931 03 48   BG  EN  RO

новини

Криза на пазара за шперплат

Най- големият производител на шперплат, в това число и на водоустойчив /кофражен/, в световен мащаб – Китай, уведоми своите партньори за следното:

Предприети са правителствени мерки в Китай, във връзка с подписаното по-рано споразумение за Опазване на Околното среда в световен мащаб, и по-специално повишаване на качеството на въздуха в страната. Поради този факт голям брои от предприятията в страната, занимаващи се с производството на шперплат / водоустойчив /хидрофобен/, фурнир и лепила са принудени да преустановят дейността си. Тези фабрики, ще отворят отново врати само след като реновират производствените си процеси съобразно новите технологични изисквания, които Китайските власти налагат.

Периодът, в който фабриките за шперплат /водоустойчив/хидрофобен/ и свързаните с тях предприятия / фабрики за фурнир, лепило и т.н /ще са затворени, за да подобрят производственият си процес, с цел по-малко замърсяване на въздуха от една страна и същевременно обeзценяването на Юана от друга, ще доведат до повишаване на цените на шперплата /кофража/.

Според нас тази възходяща тенденция в цената на водоустойчивият шперплат ще започне в краят на месец Септември и началото на месец Октомври.